Добрият сън е много важен за здравето на възрастните

Old woman is sleeping

Всички знаем, че един добър сън е фундаментален за себеусещането и доброто здраве. Но последните проучвания показват, че поспиването няколко допълнителни часа е още по-важно за възрастните хора.

Шест до девет часа сън на нощ е задължително за правилното функциониране на възрастните хора, според изследователи.

За възрастните качественият сън спомага за подобряване на концентрацията и паметта, позволява на тялото да поправи всякакво увреждане на клетките, което се е случило през деня, и освежава имунната система, което на свой ред помага да се предотвратяват заболявания. 

При възрастните, недостатъчният сън може да доведе до проблеми с паметта и вниманието, потиснато настроение, дълго подремване през деня и прекомерна употреба на медикаменти за сън.

Възрастните са склонни към някои конкретни заболявания, както и към падания, злополуки и проблеми с равновесието. Недостатъчният сън увеличава всички тези рискове.

Сънят става по-труден с възрастта, защото тялото ни произвежда по-малко мелатонин, което води до фрагментиран сън. Нашият биологичен часовник също се променя с остаряването, което ни кара,  да заспиваме по-рано и да се събуждаме по-рано, отколкото сме свикнали.

Намирането на подходящия матрак за осигуряване на спокоен сън е важно за един потребител в напреднала възраст. Промените в телесното тегло, възрастта и здравето могат да засегнат предпочитанията на възрастните за удобство и нуждите от подкрепа.

Ето няколко съвета, как да помогнете на по-възрастните хора, да изберат най-доброто за себе си:

С възрастта идва мъдростта... и много болки. Зрелите кости и стави често се нуждаят от повече подкрепа. Препоръчайте на по-възрастните по-твърди модели със стабилна опора за гърба.

Тези клиенти най-вероятно са купили поне няколко матрака през живота си, но всичката тази нова технология и днешните продуктови предложения може да ги обърка. Уверете се, че свързвате технологията и новите функции в решение, което работи за тях. Не забравяйте да обясните целта и предимствата на по-новите елементи, като мемори пяна, функции за управление на температурата, гелове и хибридни структури. 

Клиентското обслужване е ключово. Матрачната индустрия е един от малкото отрасли, където продажбата най-често се случва лице в лице, така че уменията на търговеца са много важни. Вие бъдете търпеливи, изслушвайте, и се подгответе за въпроси.