Какво означава позата, в която спиш

Sleeping woman

Докато много от нас знаят точно каква позиция ще ни накара да заспим лесно, малко хора са наясно, че позите по време на сън са тясно свързани с определени личностни черти. Отделете внимание на нашия списък и научете повече за шестте най-общи позиции и техните съответни характеристики по-долу. Това би могло да ви помогне да разберете нещо ново за себе си и своя партньор!

  1. Ембрион

В най-често срещаната позиция, човекът се е свил като ембрион в леглото, а това доста често важи и в социални условия. Хората, които спят така се характеризират като срамежливи, интровертни, чувствителни, тихи и лесно се стресират, но го крият зад твърда стена отвън.

Съвет: Експертите препоръчват да спите от дясната страна вместо от лявата си страна, за да избегнете причиняването на стрес на черния дроб, стомаха и белите дробове. Редуването на страните също може да помогне да се предотврати натоварването на органите.

  1. Пън

Независимо от външния вид на позицията, хората, които спят изправени като пънове са социални, лесни за разбиране и са изключително доверчиви. Най-вероятно те ще ви повярват, ако им кажете, че думата "наивен" е премахната от речника.

Съвет: Тази позиция поддържа гръбнака прав, което може да помогне на тези, които страдат от болки в гърба.

  1. Войник

Войниците спят на една страна с прибрани ръце до възглавницата – те са тихи, държат на себе си, и не обичат да вдигат много шум, или да правят голямата работа от нещата. Освен това те имат високи изисквания за себе си и за другите.

Съвет: Въпреки че тази позиция насърчава подравняването на гръбначния стълб, спането настрани затруднява дишането, така че може да помислите дали тази е най-подходящата позиция за вас, особено ако се оплакват, че  хъркате.

  1. Свободно падане

Една от по-малко популярните пози – при нея спящият обикновено лежи по корем с ръце близо до главата, което подсказва за тенденцията им да премислят много. Въпреки че обикновено са свободолюбиви и социални личности, те са прекалено чувствителни към критика и могат да бъдат доста упорити.

Съвет: Тази позиция принуждава спящия да завърти лицето си настрани, предизвиквайки усукване на гръбначния стълб, което води до потенциална болка в шията. Можете да облекчите стреса на врата си, като спите с тънка възглавница, или без възглавница.

  1. Копнеж

Спящите в поза копнеж също лежат настрани, но ръцете им са навън. Те приветстват новите неща, като същевременно остават подозрителни и често цинични. Освен това те са нерешителни, като постоянно преценяват противоположните страни на ситуацията.

Съвет: За да облекчите дискомфорта на бедрата и гърба, помислете за поставянето на възглавница между краката.

  1. Звезда

Звездите са страхотни приятели. Те обичат да помагат, добри слушатели са, и обикновено не стоят настрана от прожекторите.

Съвет: Както при войниците, звездите са по-склонни да хъркат и да страдат от проблеми с дишането, докато спят. Спането по гръб е идеално за предотвратяване на болки в гърба и минимизиране на бръчките по лицето.