Кога е време да смениш стария матрак

Кога трябва да сменя моя матрак?

Сънят е много важен за всеки един ден. Без него е, като да караш кола, без гориво в резервоара. Няма да стигнеш много далеч. Така че, нека да зададем важния въпрос: Кога за последен път си сменял матрака си? Помисли за секунда... дали беше преди няколко години, може би 10? Или, взе матрака от родителите си, когато направиха луксозна спалня за гости? Ако ставането от леглото е мъчително всеки ден, време е да си вземеш нов матрак.

Колко време издържа един матрак?

Истината е, че животът на твоя матрак, както и на всяка по-голяма покупка, зависи от няколко неща: качеството на закупения артикул, колко добре се грижиш за него, и как го поддържаш. Повечето специалисти казват, че един матрак издържа от 7 до 10 години. 

Въпроси, на които да си отговориш, когато търсиш нов матрак

Когато решиш, че е време да смениш матрака си, задай си следните въпроси:

Събуждаш ли се уморен, схванат, или с болки?

Матракът трябва да помага на тялото ти да се възстанови и освежи през нощта. Ако постоянно се въртиш и не можеш да си намериш място, и не можеш да заспиш лесно, или се събуждаш, чувствайки се като пребит, може би не спиш на подходящия матрак за теб, или е време да го смениш. Матраци Блян предлагат богато портфолио от продукти, изработени от качествени материали за по-добър сън. С напредването на възрастта твоето тяло изисква различни нива на подкрепа в области, които са склонни към схващане, като гърба, ставите и шията. Един поддържащ матрак може да окаже реално въздействие върху начина, по който се чувстваш всеки ден, като значително подобрява качеството на живота ти.

Матракът ти има ли неравности и издънени места?

Ако на сутринта прилича на лунен кратер в човешки размер, или ако пружинките ти убиват, време е да го смениш. Повърхността на матрака трябва да бъде гладка и равна, без забележими спадове, или издънвания. Не си си купувал матрак от 8-10 години? Изпускаш много от технологичния напредък, постигнат през последното десетилетие.

Ти и твоят партньор се събуждате един друг през нощта?

Ако го дължиш на това, че дърпа завивките към себе си, може би искаш да провериш матрака. Днешните мемори пяни и хибридни матраци са направени от материали, които позволяват на теб и твоя партньор да спите тихо, да се обръщате и да ставате от леглото, без да се тревожите. 

Сега можеш да поръчаш своя нов матракБлян онлайн директно от нашия сайт тук