0886 308 930 | БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Колко време би трябвало да отнеме, за да заспиш

Колко време мислиш, че ти отнема, за да заспиш? 5 минути, 15 минути, 30 минути, или повече?

Според последни проучвания, времето, което ни отнема, за да заспим през нощта, е ключов индикатор за здравето на нашия сън.

Според резултатите това, колко бързо мислим, че заспиваме, или латентността на съня, е много добър показател за цялостното здравословно състояние на съня, следвано от реалното време което ни е отнело, за да заспим.

Изследването показва, че тези, които мислят, че заспиват в рамките на 10-15 минути от момента, в който се докоснат до възглавницата, е по-вероятно да имат добро здраве на съня. Повече от 15 минути и здравето на съня може да е под напрежение.

Ако ти отнема повече от 30 минути, за да заспиш, ефективността на съня пада; ако заспиш веднага щом главата ти докосне възглавницата, това е знак, че имаш недостиг на сън. 10 до 20 минути се считат като нормално време, необходимо за заспиване.

Колкото повече се съсредоточаваш върху съня през нощта, толкова по-вероятно е той да ти избяга. Като се опитваш да заспиш, вероятно това ще те накара да бъдеш физически и емоционално напрегнат, така че, ако следиш прекалено, колко време ти трябва, за да заспиш, това е потенциален индикатор, че трябва да обърнеш внимание на здравето на съня си.