0886 308 930 | БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Направи това, за да спиш добре винаги!

Woman is sleeping

Едно от нещата, в които Блян вярва е, че за повечето хора, да си купят ново легло, или матрак, не е решение за по-добър сън през нощта. Тайната всъщност се свежда до едно просто нещо - навиците!

Човешкото тяло се нуждае от режим, а много от нас нямат изградени навици, кето вреди на съня ни. Ключът е бавно да елиминираш тези лоши навици (например пиенето на алкохол след вечеря, или сърфирането в интернет преди лягане) и да ги замениш с полезни (като четене на книга в леглото, или пиене на билков чай ​​след вечеря, за да се отпуснеш).

Не забравяй, че ключът за променянето на стари навици е да го направиш бавно. Точно както нашите тридневни диети, които не успяваме да задържим, много е важно да отделиш време за изграждане на нови навици. Съветваме те да направиш следното през следващите 5 дни...

Стъпка 1: Кой е този твой лош навик, който те спира да имаш качествен сън? Напиши го сега (няма значение къде - на хладилника, в дневника ти, където и да е). Записвайки го, това помага да изкараш проблема на преден план. Довери ни се... напиши го. И напиши само навика, който първи искаш да промениш.

Стъпка 2: С какво ще замениш този навик? Напиши го сега (усещаш ли принципа?). Например, вместо гледане на телевизия късно вечер, или четене на имейли, чети книга в леглото, започвайки най-малко 30 минути преди часа, в който искаш да заспиш.

Замени виното, бирата, или спиртните напитки след вечеря с билков чай, ​​или дори чаша топла вода. (алкохолът в рамките на няколко часа преди сън разстройва качеството му и режима ти)

Замени огромните вечерни ястия с по-малка закуска следобед и средно голяма вечеря. Или, може би включвай повече зеленчуци във вечерята си.

Стъпка 3: Следвай новия режим през всеки от следващите 5 дни. Проследявай всеки ден ... като го записваш!

Стъпка 4: На шестия ден спри и отдели време да поразмишляваш. Успя ли да следваш новия навик всеки ден? И как се чувстваш сега? По-отпочинал? По-малко стресиран? Още по-буден? Запиши го!

Стъпка 5: Честито! Сега е време да добавиш още един навик ...