Пестете и спете по-добре!

Woman on bed

Нека да си кажем истината - между месечните сметки, ежедневните харчове и тези неочаквани разходи, които изскачат съвсем неочаквано, не можете да избягате от това, да похарчите спечелените пари. Ако финансите ви тревожат през нощта, организирането на план за действие и развиването на ключови умения за управление на средствата, може да ви помогне да контролирате по-добре разходите си, което означава, че вече няма да губите от съня си заради парите!

Спестяването не трябва да е неприятно! Блян ви предлага пет начина да въведете добри навици за харчене, за да можете да извлечете максимума от заплатата си и да направите по-интелигентни покупки.

  1. Направете си бюджет (и се придържайте към него!).

Планирайте месечните разходи въз основа на това, което е важно за вас. Приоритизирайте вашите цели - независимо дали те са свързани със спестяване, ваканция, пътуване, или голяма покупка, като например кола или къща, това може да ви помогне да облекчите тази тежест в дългосрочен план. Освен това е по-трудно да нарушите бюджета си, след като го разпишете и можете да се държите отговорни.

  1. Направете проучване, преди да направите покупка.

Безсмисленото търсене и ровене в телефона преди лягане и импулсивните покупки могат да се натрупат. Ако сте в магазина, за да купите скъп артикул,като нов телевизор,или уред, ви препоръчваме да сравнявате цените, да четете ревюта и да сте сигурни, че получавате най-добрата сделка.

  1. Не губете от съня си заради пари.

Много хора казват, че не могат да спят, защото се безпокоят за финансите си, според скорошно проучване. Ако се събуждате, чувствайки се уморени и недоспали, помислете за инвестиция в нов матрак и възглавници. Блян предлага много различни опции на отлични цени – една ново легло може да бъде по-достъпно, отколкото си мислите. Можете да разгледате нашите матраци и аксесоари за сън, както и нашите актуални промоции онлайн тук.

  1. Не правете малки разходи.

Не само, че режимът, включващ следобедно капучино навън, се натрупва (една чаша кафе от 2-3 лв. дневно означава около 1,000 лв. на година!), но и кофеинът може да попречи на тялото ви да се чувства готово за сън по-късно.

  1. Прочистете хартиите и сметките.

Не само, че една чиста и подредена стая ще ви помогне да се отпуснете и да спите по-добре, това също е важно за вашата финансова организация. Изчистете сметките, писмата и брошурите, и изберете да получавате информацията в дигитален формат, или автоматизирайте сметките си чрез онлайн банкиране. Малките промени всеки ден могат да ви помогнат да изчистите излишните боклуци и да облекчите ума си.