0886 308 930 | БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Съвети за двойки, които споделят едно легло

Couple

Докато много двойки могат да живеят щастливо заедно, спането в едно легло е съвсем друга история. Много хора споделят, че проблемите със съня на партньора им оказват отрицателно въздействие върху тяхното качество на съня. Ако начинът на спане на партньора ти те е насочил да спиш в отделна стая, ето някои съвети, които могат да внесат хармонията обратно в спалнята и в отношенията ви.

Проблем

Твоят партньор рита по време на сън и те буди 

Решение

Увери се, че матракът има достатъчно пространство за сън и за двама ви. Ако споделяте двоен матрак, ето факт, който може би не знаеш: това дава място на всеки, колкото в детско креватче! Двойките трябва да спят на легло не по-малко от кралски размер.

Проблем

Партньорът ти хърка.

Решение

Тъй като хъркането може да е част от сериозен здравословен проблем, първо се консултирайте с вашия лекар. Ако хъркането на партньора ви не е много силно, инвестирайте във възглавници против хъркане, спрейове, или ленти за нос, предназначени да помогнат на хората да дишат по-лесно. Тези продукти често облекчават проблема. А ако хъркането на партньора ти продължава, опитай с тапи за уши, преди да се преместиш в друга стая.

Проблем

Твоят партньор се върти много.

Решение

Може да е от твоя матрак. Ако матракът ти е неудобен, това може да доведе до неспокоен сън. Оценявай качеството на комфорта и подкрепата на твоя матрак на всеки 5-7 години, за да определиш дали той е причината.

Проблем

Партньорът ти обича да се гушка, но ти имаш нужда от пространство, докато спиш.

Решение

Направи компромис. Преди да заспите, прекарайте известно време гушкайки се, и след това се разберете да спите разделени.

Проблем

Не си лягате по едно и също време.

Решение

Опитайте се да намерите време за лягане, което работи и за двама ви. Ако партньорът ти става рано, а ти си нощна птица, опитай се да почетеш книга, докато заспиш. Ако ставаш по-рано от партньора си, внимавай, да не го събудиш. Поддържай осветлението затъмнено, докато партньорът ти спи.

Проблем

Вашата спалня се усеща повече като офис, отколкото място за спане.

Решение

Запомни - твоята спалня трябва да се използва само за сън и удоволствия. Остави работата, лаптопите, телефоните и телевизорите извън спалнята. Това създава много по-спокойна и романтична атмосфера, и същевременно ще доведе до по-добър сън през нощта.