0886 308 930 | БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Съвети, как да ти е топло в леглото!

Warm bed

Определено си е студено тази зима, и няма нищо по-приятно от това, да се сгушиш на топло в твоето уютно легло.

Много хора страдат от безсънни нощи заради студа. Изключително неприятно е да лежиш в леглото си, треперейки.

При температури, които обикновено са най-ниски в ранните часове, много хора усещат, че понякога им е твърде студено и некомфортно, за да могат да се насладят на добър сън през нощта.

Ето няколко страхотни съвета, които да ти помогнат да се затоплиш в леглото, за да получиш качествения сън, от който толкова силно се нуждаеш:

Носи дрехи за спане, като пижама или голяма тениска, които да ти държат топло.Естествените материи като вълна, памук, или коприна ще те топлят повече от синтетичните материи.

Забрави за ледените крака, като си сложиш чифт супер меки чорапи.Допълнителният слой под завивките може да подобри циркулацията към крайниците, което ще ти помогне да заспиш по-бързо.

Вземи топъл (не горещ) душ преди лягане.Това ще те затопли и ще те приспи. 

Пийни топла напитка с мляко. 

Пробвай и физически упражнения, но не непосредствено преди лягане; това ще раздвижи кръвта и ще поддържа тялото топло.

Съвети, как да затоплиш спалнята

Заслужава си да обърнеш внимание и на спалнята, на леглото и чаршафите, които са важни за поддържането на изолация от студения въздух през нощта.

Дръж спалнята топла,но не прекалено. Идеалната стайна температура по време на сън е 16-18 градуса.

Избягвай легло, което потъва.Може да е хубаво да те обгръща, но може да бъде много неудобно и неприятно, когато си на легло, което не ти дава правилната подкрепа. 

Потърси матрак, който има по-дебела страна за употреба през зимата.Меката повърхност е по-добър изолатор. Използвай пухкава завивка отдолу, за да задържиш топлината.

Избери качествена завивка, или използвай няколко слоя. Слоевете ще уловят топлия въздух, а и лесно могат да бъдат премахнати, ако ти стане прекалено топло.

Бутилката с гореща водаоще от едно време си остава един от най-ефективните начини, да се затоплиш в леглото. Увери се, че е затворена добре, за да избегнеш неприятни случки.

Електрическите одеала, или възглавници са идеални, за да стоплят студеното легло в началото и да внесат допълнителна топлина през нощта.